Handige slaapkamer opruim tips

Vier opruim tips om je slaapkamer binnen 15 minuten weer comfortabel te maken

Ken je van die dagen, weken of zelfs maanden dat je je slaapkamer, je oase van rust, niet netjes en opgeruimd kunt houden? Het lijkt dan een van de moeilijkste taken in je leven op dat moment. Het is tijd om dit vervelende gevoel weg te jagen en je kamer op te ruimen en ook netjes te houden. Zo hoef je niet meer te leven met dat vervelende stemmetje in je hoofd dat zegt dat je moet gaan opruimen. In deze blog geven we zes tips over hoe je je kamer rommel-vrij kunt houden. 

Is je kamer erg rommelig? En moet je veel lades en kasten uitzoeken, omdat ze spullen bevatten die je niet of nauwelijks meer gebruikt? Dan moet je een langere periode uitrekenen voor het volledig opruimen en schoonmaken van je kamer. Maar dit is eenmalig. Daarna hoef je elke week maar 15 minuten te besteden, om een goed resultaat te hebben

1. Opstaan = bed opmaken

Direct opstaan als je wekker gaat, is goed voor je gezondheid. Je hoeft natuurlijk niet binnen een seconde naast je bed te staan. Maar terug in slaap vallen of meteen op je mobiel kijken is geen optie voor een goede gezondheid. Zowel fysiek als mentaal.

Wanneer je bent opgestaan is het goed om meteen je bed op te maken. De kans is namelijk groot dat je het later niet meer doet. Ook heb je zo een oppervlak om je kamer verder op te ruimen. Het geeft rust in je hoofd omdat je al een taak hebt voltooid. 

2. Leer hoe je moet vouwen

In je slaapkamer heb je veel beddengoed dat je moet vouwen. Als je niet weet hoe je je beddengoed moet vouwen dan kan dit heel frustrerend zijn. En ervoor zorgen dat dit een taak is die je zo lang mogelijk uitstelt. 

Ten eerste, is het belangrijk om goede kwaliteit beddengoed te bestellen. Dan wordt het vouwen al een stuk makkelijker. Hoeslakens van Cinderella zijn van goede kwaliteit. Hoeslaken kun je het beste vouwen door de hoeken met elasticiteit in elkaar te stoppen. Dan

3. Zet een alles-box in je kamer

Maak een rondje door je slaapkamer met deze box. In de box stop je alles wat niet in de kamer hoort. Wanneer je klaar bent maak je groepen van de spullen. Plaats daarna de spullen op de goede plek. Deze tip is misschien wel het belangrijkste omdat je veel tijd doorbrengt in je slaapkamer en dit kan ervoor zorgen dat je onnodig veel spullen hier verzamelt. 

4. Zet een timer

Een taak kan soms oneindig lijken. Om dit gevoel weg te nemen kun je een timer zetten. Heb je 60 minuten tijd, 30 minuten, twintig minuten of zelfs 10 minuten? Door het zetten van een timer maak je de taak minder groot en krijg je vaak meer gedaan dan je eerst dacht. Het is dan wel belangrijk dat je alleen een taak afmaakt voordat je aan een ander begint.